1.) Do hrnca napustíme studenú vodu . Do nej následne vložíme vajcia. Dáme na šporák
2.) Vodu privedieme do varu, a varíme 8-10 minút. Nikdy nie dlhšie, nakoľko potom začnú škrupiny uvoľnovať síru, žĺtok zozelenie a chuť bude nepríjemná.
Hotovo
Malá rada. Ak chcete aby sa vajce počas varenia neprasklo, na tupom konci ho jemne prepichnite ihlou.(stačí asi 1mm hlboko)
3 comments
Platí 3-6-9 minút. 3 minúty
So, 30/03/2013 - 08:56 poslal Hosť.Platí 3-6-9 minút. 3 minúty vajcia na mäkko, 6-na hniličku a 9 na tvrdo.
Veľa šťastia pri varení delikatesy.
Dik za dobry navod, vyskusam,
Št, 24/11/2011 - 08:00 poslal nino (bez overenia).Dik za dobry navod, vyskusam, ale hodilo by sa pridat aj na makko, kolko minut a tak.
http://www.howto.sk/content/a
Ut, 07/02/2012 - 09:07 poslal tranzistor.http://www.howto.sk/content/ako-uvarit-vajce-na-makko